KUNSTHÅNDVÆRKERNE  

      Keramisk formgiver Vibeke Buciek  

Udannet på skolen for brugskunst i København. Har siden 1993 deltaget i 25 udstillinger og Biennaler, bl.a. Charlottenborgs forårsudstillinger 3 gange. Fremstiller små serier af brugsgenstande og unikaværker af større omfang.

 

       Keramiker Christella Bamford

Uddannet kunsthåndværker på linien for keramik og glas i 1991. Hendes keramiske arbejder opstår alle i en proces, der nødvendigvis indeholder en stor del håndværk. Den umiddelbare impuls er dog af stor nødvendighed for hende og en af grundene til at hun sjældent laver to ens ting - arbejdet og legen må supplere hinanden her, for at bevare det levende udtryk.

I glasset ligger en helt anden verden gemt - det urørlige og sarte. Det er et spændende materiale, som Christella Bamford har arbejdet med i perioder igennem ti-tolv år.

Det til tider næsten mytiske udtryk glasfadene får ved brugen af ornamentik, er en spændende kombination af traditionelt kunsthåndværk og udforskning af udtryk. Christella Bamford kan ses på mange udstillinger, hvor hun bl.a. er kendt for sine særprægede ure.

 

     Glasmager Mette Andersen

Har deltaget i en række forskellige kurser i "kold glas-teknik", hvor hun skærer stykker af glas ud fra plader, formgiver stykkerne og smelter dem sammen ved høj temperatur til en nydesignet plade (fusing). Efter denne proces kan pladen formes ved at varme den igen og lade den "falde" ned i en form (slumping). På denne måde fremstiller hun såvel brugskunst som unika. Dette kombineret med hendes bagrund som ingeniør med speciale inden for materialekemi har gjort hende moden til at eksperimentere med glas og kombinationer af glas og metal i eget værksted. Arbejder med delvis indsmeltninger af metal i glasset. Design og formgivning er ofte inspireret af japansk enkelthed. Udstiller i kunstforeninger og har i 2006 deltaget i Udstillingen "In From The Cold" Cardiff i Wales.

 

     Keramiker Charlotte Nielsen

Har sine professionelle keramiske erfaringer fra et assistentophold hos Christian Bruun, underviser på Faghøjskolen inden for de keramiske fag, og flere ophold på Internationalt Center for Keramik på Guldagergård i Skælskør.

Hun har udstillet på censurerrede udstillinger: VK-udstillingen på Lerchenborg slot 2000-02, In From the Cold, Cardiff i Wales 2006 og Kunstnernes sommerudstilling i Tistrup 2006. Hendes keramiske arbejder er primært skulpturelle krukker, vaser og fade og enkelte brugsting. Det er fortrinsvis seriearbejder, hvor hvert enkelt arbejde får sin særlige variation ved hjælp af farveholdning, form eller stoflighed. Lertyperne, glasurerne og brændingsformerne spiller en stor rolle for variationen i arbejderne. Formerne er inspireret af fund fra arkæologiske udgravninger, gamle rustne maskindele og svampenes lameller, overfalden af barken fra træerne og groft tæret jern, sammenføjningerne af svejsningerne i smedearbejde.

 

    Keramiker Hanne Ingversen

Uddannet keramiker fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding 1992.

Arbejder i stentøj, der bliver brændt i el-ovn. Emnerne bliver for det meste fremstillet på drejeskiven og viderebearbejdet ved modellering. Hun har et stramt og klassisk formsprog. Glasur og dekoration fremstiller hun selv. Glasurerne er blevet til gennem mange års eksperimenter, og hun arbejder målrettet på at fremstille nye og spændende udtryk i farver og strukturer.

Dekorationerne på stelvarerne er penselsstrøg på rå skærv. Penselarbejde er et håndværk der kræver præcision og håndelag. Der er ingen fortrydelsesret, når penslen er ført. Den blanke glasur er godkendt af fødevarestyrelsen.

Dekorationerne på lågkrukker er bl.a. inspireret af russiske kirkers kuppeltage, orientalsk formsprog. Som afslutning får krukken sit individuelle præg med en modelleret figur. Disse får en anden farve glasur, eller hvis det passer med udtrykket, dekoreres de med "bladmetal", "bladguld/sølv". Krukkerne har forskellige glasurer med meget titan. Det bevirker, at de er meget følsomme over for hvor tykt de blever glaseret. Dette er en del af udtrykket, og keramikeren kender føste det præcise udtryk, når krukken er brændt færdig.

 

   Formgiver og guldsmed Christina Herskind

Uddannet formgiver og guldsmed. Formgiver for metal fra skole i Schwäbisch Gmünd, Tyskland 1994 og guldsmed fra Georg Jensen, København 1997. Startede eget firma - Form og Funktion - i 1997.

Var i 2001 medstifter af Galleri og Butik Kys Frøen, Roskilde og bruger i dag sin kunnen til fremstilling af personlige bestillingsopgaver og små serier samt indenfor undervisning.

Christina Herskind arbejder overvejende i sølv, gerne i samspil med andre materialer. Hun motiveres af en grundlæggende fascination for metal, som modellerbart, men hårdt og bestandigt materiale, ligesom hun nærer dyb respekt for selve håndværket.

Hendes formsprog er enkelt, klart og ofte symbolskt. F.eks. ses spiralen som en evigt tilbagevendende figur i hendes ting.

Hun arbejder ofte i små serier af tre til fem beslægtede smykker med udgangspunkt i samme tema og/eller teknikker.

 

  Textilformgiver Else-Marie Ejsing

Uddannet textilformgiver fra Hellerup Textil Seminarium

Startede i 1999 eget textiltrykværksted med firmaet Silk Collection, hvorfra produktionen af håndtrykt unika-beklædning og boligtextiler foregår.

Teknikkerne omfatter indfarvning, direkte tryk, ætsning og udbrænding samt eksperimenterende overfladestrukturer.

Inspirationen til at fremtrylle mønstre og motiver hentes bl.a. gennem fortid, kunst og natur, hvor computeren indgår som en del af designprocessen.

I 2000 medstifter af kunsthåndværkerfællesskabet Galleri & Butik Kys Frøen.

Bidrog i 2002 til forfatter Britt Sallingboes bog "Form Farve og Fantasi" med kapitlet "Fra idé til tryk.

 

   Filtmager Jette Stryhn Hahne

Autodidakt filtmager, tidligere fåreholder, lærer og exam.pæd i håndarbejde fra DPU.

Har siden begyndelsen af firserne eksperimenteret med og omdannet uld- og andre animalske og vegetabilske fibre til beklædning i strik, væv og filt. Siden halvfemserne har det været filten og nunofilten (uldfibre filtet ned i tynde, lette textiler) der har haft hendes interesse.

Hun bruger filtehåndværkets traditionelle teknikker og metoderm men søger samtidig udvikling, fornyelse og forenkling.

De naturlige fibre - fra f.eks. får, sommerfuglens kokoner, hør-, rami- og bomuldsplanter -er utroligt fasinerende og inspirerende at arbejde med. Deres forskellighed i struktur, glans, lethed og blødhed, og den måde de påvirker hinanden under filteprocessen, danner nye udtryk og ændrede overfladestrukturer, giver hele tiden nye ideer til kombinationer og kreationer.

Startede i 1998 "Børnetøjsfabrikken Rå Silke & Blød Uld" - tøj i filt og nunofilt til børn, som hurtigt udvidede produktionen til at omfatte tøj til kvinder, også brudetøj og derefter tøj til konfirmander.

I 2002-05 anpartshaver i Galleri & Butik Kys Frøen, Roskilde.

Og fra 2002 medlem af kunsthåndværkerefællesskabet Kys Frøen.

Startede sammen med Else-Marie Ejsing unikbutikken.dk i 2006.

Har deltaget i modeshow, messer - fik i 2001 Formlandprisen - og udstillet forskellige steder siden 1991. Bl.a.: Galleri Østby Mejeri, Kirke Sonnerup Kunsthåndværk, Kartehusets Inspirationsweekender i Årslev, Filt år 2000 i Bergen, Moesgård Museum i Århus, 5. Internationale Filtsymposium i Lenzen, Tekstilforum i Herning og div. udstillinger i Galleri & Butik Kys Frøen.

Afholder jævnligt kurser i filt til beklædning på Rå Silke & Blød Ulds værksted.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unikbutikken | CVR: 29549923 | - Denmark | Tlf.: +45 25779405